'Opnieuw tweerichtingsverkeer op stukje Grote Markt' (NB, 04.12.2017)

Op 9 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer, Nieuws van de Gemeenteraad
nieuwsblad.be, 4 december 2017

nieuwsblad.be, 4 december 2017

 

 

 

 

 

 

 

Uitstromend verkeer Schaffensestraat krijgt voorrangsborden

Opnieuw tweerichtingsverkeer op stukje Grote Markt (Diest)

Hedwig Neesen

Diest - Burgemeester Jan Laurys (DDS) zwaaide vorige week met lof voor de vastberadenheid van oppositieraadslid Renaat Rijnders (N-VA). Die hamert al maanden op een paar ongerijmdheden in de verkeerssignalisatie. Rijnders stelde ook een aanpassing voor van het eenrichtingsverkeer voor een beperkt gedeelte van de Grote Markt.

Wie zijn wagen op de Grote Markt parkeert moet momenteel de stad verlaten via de Koning Albertstraat. Voor de wagens die op het gedeelte vanaf de rode brievenbus aan de linkerkant van de markt geparkeerd staan, is er nochtans een veel kortere optie. Zij zouden kunnen wegrijden via de Allerheiligenberg en de Egide Alenusstraat. Voorwaarde is dat men op het gedeelte van de Grote Markt tussen de nummers 15 en 18 (van Schmedz tot Albero D’Oro) tweerichtingsverkeer mogelijk maakt. Burgemeester Laurys bevestigde dat er een positief advies was van de dienst Mobiliteit en Openbare Werken. De aanpassing wordt nog deze maand uitgevoerd.

In de Schaffensestraat komen voorrangsborden voor de verkeersstroom van de Koning Albertstraat naar de Antwerpsepoort. De wagens die via deze route de stad uitrijden hebben dus voorrang op het verkeer dat uit de Ezeldijk, de Bogaardenstraat en de Schoenmakersstraat komt.

In de Engelandstraat gebeurt dan weer het omgekeerde. Er komt geen voorrangsbord en de borden in de zijstraten, die momenteel aangeven dat men voorrang moet geven (borden B1), verdwijnen. Na die aanpassing is er dus voorrang van rechts in de Engelandstraat.  (HN)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is