«Voorzitter Geert Nijs wordt lijsttrekker. Jeroen Overmeer duwt lijst N-VA»

Op 6 februari 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten & Afdelingswerking
«N-VA Diest maakte al zeven kandidaten bekend.» (NB, 06.02.2018)

Voorzitter Geert Nijs wordt lijsttrekker. Jeroen Overmeer duwt lijst N-VA

bron: Het Nieuwsblad (editie Leuven Hageland), 6 februari 2018. p. 2.

«Geert Nijs wordt lijsttrekker van N-VA in Diest. Kabinetschef van Geert Bourgeois Jeroen Overmeer zal de lijst duwen.

 Jeroen Overmeer was aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in Diest. Lang werd gespeculeerd over de positie van de kabinetschef van minister-president Geert Bourgeois. In 2014 leidde Overmeer de partij naar een sterke verkiezingsuitslag. Met zeven raadsleden werden ze de grootste oppositiepartij. Overmeer kon zijn werk als kabinetschef echter niet langer combineren met zijn lokaal mandaat en zette een stap opzij.

Geen tijd voor mandaat
In oktober zal hij de lijst echter opnieuw duwen. “Ik wil eerlijk zijn tegenover de kiezer”, zegt Overmeer. “Als ik de lijst zou trekken en we zouden in de coalitie komen om de stad te besturen, moet ik een mandaat als burgemeester of schepen opnemen. Daar heb ik niet de tijd voor. Maar ik wil wel gemeenteraadslid worden. Ik kan mijn ervaring dan nuttig inzetten om mijn partijgenoten te steunen.”

Overmeer is overigens niet blij met de opmerkingen van lijsttrekker Geert Cluckers van DDS. Die klaagt aan dat de wachtlijsten voor subsidiëring van de restauratie van cultureel erfgoed wel erg lang worden. “In Diest is momenteel maar één dossier ingediend”, zegt Overmeer. “Dat gaat over de infirmerie in park Cerckel. Alle andere dossiers zijn nog niet ingediend. Allicht heeft het bestuur daar geen
budget voor ingeschreven.”
Huidig voorzitter van N-VA Geert Nijs wordt lijsttrekker. De andere kopposities worden ingenomen door Lydia Mertens, Frederik Boone, Lieve Sels en Mario Kemps. Secretaris Renaat Rijnders staat op de voorlaatste plaats. Provincieraadslid Hilde Kaspers en gemeenteraadslid Lissy Lenseclaes zijn opnieuw kandidaat voor een mandaat.»

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is