Stad Diest verwijdert ruim 1.000 graven. Jammer. Heel jammer!

Op 7 november 2016

In 2017 zal de stad Diest ruim 1.000 graven verwijderden op het stedelijk kerkhof van Diest (Vervoortplaats). Het gaat om graven waarvan de concessie is vervallen (betaald voor o.a. 30 jaar en niet hernieuwd) en graven zonder concessie (niets betaald en met een grafrust van 10 jaar). N-VA Diest betreurt de gebrekkige communicatie over deze gevoelige materie.

Onze gemeenteraadsleden werden alvast niet ingelicht door het stadsbestuur, maar kregen ondertussen wel heel wat vragen van verontruste nabestaanden. De website van de stad Diest vermeldt weliswaar informatie over de verwijdering, maar die bereikt slecht een beperkt aantal betrokkenen. Het stedelijk infoblad het Kletske van september-oktober-november 2016  repte zelfs helemaal geen woord over de verwijdering van zoveel graven. Echt een gemiste kans.

Was er geen mogelijkheid om nabestaanden vóór 1 november in een vriendelijke brief te verwittigen over deze beslissing?  Nu troffen ze op het graf een koele, ambtelijke mededeling aan.

Een gevolg was dat op de Facebookpagina 'Ge zè van Diest as…' alle registers werden opengetrokken, met veel vuilspuiterij tot gevolg.

N-VA Diest betreurt dan ook de gebrekkige communicatie over deze beslissing. (R.R.)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is