Sportbeleidsplan De Warande aangepast door volhardend werk N-VA

Op 18 november 2022, over deze onderwerpen: Sport
De N-VA-gemeenteraadsleden aan de Warande

Na lang aandringen van sportverenigingen én N-VA Diest heeft het stadsbestuur de plannen voor het sportpark De Warande aangepast. Belangrijkste nieuws: er komt dan toch een 400 meter-atletiekpiste. Ook het behoud van de tenniskantine blijft een optie. De N-VA is alvast tevreden. “We zijn de voorbije vier jaar constructieve oppositie blijven voeren tegen de originele plannen. Blij dat er eindelijk naar ons geluisterd wordt”, zegt N-VA-fractievoorzitter Frederik Boone.

Het originele sportbeleidsplan dateert van 2020, maar werd het jaar daarop al afgevoerd. Begin dit jaar kwam er dan een zogenaamde projectdefinitie, maar tot verbijstering van veel sportverenigingen gebeurde dat alweer zonder noemenswaardig overleg. Erger nog: in de plannen was er enkel ruimte voor een 200 meter-atletiekpiste. “De doodsteek voor onze club”, zei atletiekvereniging Rioba. Ook de tennisclub zag in de plannen haar – zelf bekostigde – kantine verdwijnen.

Afgekeurd, want van de N-VA
Ook N-VA Diest schaarde zich achter de protesten van de sportverenigingen. Dat resulteerde in juni 2022 in een motie om de plannen aan te passen en wél een 400 meter-piste te voorzien. Die motie werd afgekeurd. Want dat gebeurt met alles wat onder een N-VA-briefhoofd aan het stadsbestuur wordt voorgelegd.

Eindelijk evenwichtig plan
“In oktober zagen we dat onze motie wel gehoor kreeg in de aangepaste projectdefinitie.” Blijkbaar ging schepen Rick Brans (Open Diest) na vier jaar toch nog in overleg met sportverenigingen. Met een evenwichtig plan als resultaat. De N-VA keurde die plannen goed. “Wij laten ons niet verleiden tot een ‘oppositie versus meerderheid-spelletje’”, zegt Frederik Boone.

Tijd en geld verloren
“Toch blijft het jammer dat er door gebrekkig overleg veel kostbare tijd verloren ging. Het originele plan dateert al van 2020. Er is ondertussen ook heel wat geld uitgegeven aan studies, opmetingen, juridisch advies, … : in totaal al een slordige 79.000 euro”, weet Frederik.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is