Forse investering in scholenbouw in Diest

Op 4 februari 2022, over deze onderwerpen: Openbare werken, Onderwijs en jeugd

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 81.474 euro in Vrije Basisschool Klaverdrie in Diest. “Ook in 2022 blijven we volop onze Vlaamse schoolgebouwen vernieuwen en moderniseren”, zegt Onderwijsminister Ben Weyts. “Kwaliteitsvol onderwijs gaat samen met kwaliteitsvolle infrastructuur en daarin blijven we investeren. Zo bouwen we ook letterlijk aan de toekomst van Vlaanderen.”

Diest deelt in deze investeringsgolf mee in de koek en kan met 81.474 euro Vlaamse steun mee helpen bouwen aan het onderwijs van de toekomst. Concreet gaat het om dakherstellingswerken.

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken.

Lydia Mertens volgt vanuit N-VA Diest sinds vele jaren het thema onderwijs als gemeenteraadslid, haar mening: “Alle kinderen bouwen mee aan de toekomst van Vlaanderen. Daarom is het noodzakelijk dat ze kunnen leren in een kwaliteitsvolle omgeving. Wij zijn zeer blij met deze investeringen van Vlaanderen in onze Diestse deelgemeenten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is