Over de ROBtv-uitzending «Uitgelicht»... Opgelicht?

Op 28 januari 2018
ROBtv Uitgelicht: Marc Florquin van 25 januari 2018

Op donderdag 25 januari 2018 liet ROBtv in de uitzending «Uitgelicht» Marc Florquin (sp.a) aan het woord (klik hier om de ingekorte uitzending te bekijken). Wat heb ik, Renaat Rijnders, secretaris van en gemeenteraadslid voor N-VA Diest, daar mee te maken?

Op dinsdag 23 januari 2018 werd ik gebeld door ROBtv voor een gesprek. In het programma «Uitgelicht» zou men Marc Florquin (sp.a) aan het woord laten omdat de gedeputeerde en kandidaat-burgemeester, als lijsttrekker voor de sp.a Diest, terug de stap naar Diest wil zetten.

Toen ik voorstelde om die opname in de namiddag te laten doorgaan, stelde ROBtv voor om omstreeks 10u30 op de Grote Markt af te spreken, want men was al onderweg! Ik ben dan met de fiets naar de Grote Markt gereden in de veronderstelling een faire kans te krijgen in de uitzending van donderdag 25 januari 2018.

Tijdens de opname op de Grote Markt – die 10 tot 15 minuten duurde – heb ik het maar heel even gehad over Marc Florquin.

Het gesprek met ROBtv ging vooral over de keuzes die N-VA Diest maakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Wat kan er beter in Diest?

N-VA vraagt aandacht voor meer veiligheid, een aangepaste sportinfrastructuur, de citadel, de problemen rond onroerend erfgoed enz. Het waren interessante vragen en leverde een goed gesprek op. Toen ik’s avonds de uitzending bekeek, voelde ik mij echter 'opgelicht'!

De uitzending met Marc Florquin duurde ruim 13 minuten. Daarvan kwam ik - ongelooflijk maar waar -  25 seconden aan het woord. Dit is een aanfluiting van wat men correcte tv noemt.

ROB mag mij alleen nog bellen indien er correcte afspraken worden gemaakt over wat en de duur dat iets wordt uitgezonden. Ik wens niet gebruikt te worden als aanhangseltje van een programma of als schaamlapje.

Renaat Rijnders,
Secretaris N-VA Diest

30 jaar gemeenteraadslid
Lid van de politieraad Demerdal

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is