Natte zone vervangt zonneterras provinciedomein Halve Maan Diest

Op 11 maart 2016, over deze onderwerpen: Toerisme, Veiligheid (politie en brandweer)
provinciedomein Halve Maan Diest

Diest, 11 maart 2016 | De provincie Vlaams-Brabant trekt 500.000 euro uit om het zonneterras in het provinciedomein Halve Maan in Diest te vervangen door een ‘natte zone’. “Een noodzakelijke veiligheidsmaatregel” aldus de deputatie. “Een uitglijder”, volgens de N-VA-fractie van de provincie Vlaams-Brabant.

Nog dit najaar wil de provincie Vlaams-Brabant starten met de sloop van het zonneterras in het provinciedomein Halve Maan Diest. Het terras zal worden vervangen door een waterpartij tussen de twee zwembaden.  

Volgens de deputatie past dat renovatieplan in een reeks verscherpte veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de incidenten die zich vorige zomer in het provinciedomein voordeden. Verhoging van de inkomprijzen, uitbreiding van de bewakingscapaciteit en beperking van het maximum toegelaten bezoekers maken eveneens deel uit van dat pakket beslissingen.

'Tijdens de rellen vorige zomer hielp geen waterpartij, enkel een waterkanon', zegt provincieraadslid Hilde Kaspers uit Diest, die het zonneterras ter plaatse ging inspecteren. “Het is weliswaar niet de meest toezichtsvriendelijke constructie, maar bouwvallig of verwaarloosd ligt het zonneterras er allerminst bij. Beweren dat de afbraak van het terras een adequate veiligheidsmaatregel oplevert lijkt ons een buitensporige conclusie met een buitensporig prijskaartje. Kortom, een uitglijder.”

Volgens de N-VA-fractie van de provincie Vlaams-Brabant kunnen probleemsituaties binnen het domein zich niet alleen snel verplaatsen, maar worden ze ook in eerste instantie veroorzaakt door amokmakers, niét door de infrastructuur van een zonneterras: 'Incidenten en opstootjes zullen in de toekomst vooral worden voorkomen wanneer voldoende toezichts- en veiligheidspersoneel tijdig kan ingrijpen om, waar dan ook binnen het domein, de orde te handhaven en de veiligheid van bezoekers te verzekeren'.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is