Maak kennis met Sven Gaens, ons nieuw bestuurslid

Op 19 december 2021, over deze onderwerpen: Jeugd

Sven Gaens, 27 jaar, trotse Diestenaar. Tijdens de bestuursverkiezingen van N-VA Diest op 18 februari aanstaande, zal hij zich kandidaat stellen om een actieve rol op te nemen binnen onze partij. “Als nieuw kandidaat-bestuurslid wil ik me inzetten voor de activering van onze leden en onze standpunten. Ik geloof in een positief verhaal dat op heldere en aanwezige wijze tot bij de burger gebracht wordt.”

“Als geboren en getogen Diestenaar, bracht ik mijn ganse kindertijd door in onze fraaie stad. Zo heb ik mijn volledige schoolperiode gespendeerd op de banken van zowel het College, Prins van Oranje en de Voorzienigheid.” Als zoon van een voormalige leerkracht was Sven namelijk gebonden aan het volgen naar de scholengroep waar zijn moeder een opdracht kreeg. Verder hield hij zich ook sportief in Diest bezig. “Ik heb enkele jaren tafeltennis gespeeld bij de ping-pongclub in de Grauwzustersstraat en ik ging ook steevast mee naar het voetbal kijken, samen met mijn opa die bij elk doelpunt met zijn ratel de hele tribune amuseerde.”

Na een studie van vijf jaar in Leuven, waar hij een diploma handelsingenieur behaalde, keerde  Sven terug naar zijn roots. “Twee jaar geleden kocht ik samen met mijn vriendin Elise een appartement in Schaffen. Ik geniet er van de rust en natuurpracht tijdens mijn wandelingen langs de Verloren Kostmolen en door de bossen van Hees. Maar evengoed houd ik ervan om naar de bruisende binnenstad te gaan om bijvoorbeeld een kaartje te leggen op café met vrienden.”

Je kan Sven ook regelmatig terugvinden in pretparken, waar hij zich uitleeft als achtbaanfanaat. Al meer dan tien jaar reist hij samen met onder andere zijn vader heel Europa en Amerika door naar nog niet bezochte parken. “Zo heb ik intussen al meer dan 500 achtbanen bereden en de goesting is nog lang niet over!”

Sven is werkzaam bij het Vlaams Verkeerscentrum, waar hij samen met twee collega’s de verbinding vormt tussen de verkeersleiders en de vele externe belanghebbenden op de snelweg, zoals werfleiders en de wegpolitie. “Verder geef ik ook advies over wegenwerken en ben ik betrokken bij de organisatie van evenementen zoals de Antwerp 10 Miles. Vanuit mijn werk heb ik als het ware een boon voor alles wat met mobiliteit te maken heeft en dat zal dus zeker één van mijn focuspunten zijn.”

Zo gooit hij graag zijn licht op de mobiliteitssituatie in het stadscentrum. “In het huidige circulatieplan zie ik een verdienstelijke poging om de leefbaarheid van het stadscentrum te verhogen, maar ik geloof er in dat we nog veel beter kunnen in onze stad. Om verplaatsingen in Diest aangenamer te maken, dienen we ruimte en plaats te voorzien voor alle soorten weggebruikers, met als centraal doel om het aantal conflicten te verminderen. Dat komt de veiligheid ten goede en draagt bij tot de aantrekking van ons stadscentrum. Zo blijven er vandaag de dag nog teveel verkeersassen voorbij de schoolomgevingen lopen. Als scholenstad is dit absoluut een aandachtspunt om de veiligheid van al onze schoolgaande jeugd ter harte te nemen. Ook moet er meer focus gelegd worden op de fietsverbindingen van en naar de deelgemeentes, om de drempel voor duurzame verplaatsingen te verlagen.”

Energie vindt Sven door verbeteringen te verwezenlijken. “Stilstaan is achteruitgaan. Als stad en organisatie, zelfs als persoon, moet je jezelf steeds in vraag durven stellen, enkel zo kan je vooruitgang boeken. Het zien van een geslaagde evolutie geeft me een voldaan gevoel. Die waarden vind ik ook terug in onze partij. N-VA is een beleidspartij, die altijd als doel heeft om de belangen van de burgers te behartigen. Een partij die open-minded zoekt naar mogelijkheden en groei.”

Sven wijst tot slot ook op het belang van communicatie. “Als inwoner van Diest heeft u het basisrecht om geïnformeerd te worden over het reilen en zeilen in uw eigen stad. We moeten daar actiever op inzetten. Zoals we vandaag de dag al doen van persoon tot persoon, maar ook via meerdere sociale media-platformen. Op die manier houden we de burgers geïnformeerd over ons positief verhaal, maar creëren we ook een grotere verbondenheid tussen het bestuur en ons ledenbestand, jong en oud.”

Zoals u leest, ons nieuw bestuurslid zit vol energie en staat te trappelen om verandering en vooruitgang mogelijk te maken. “Dat ik nu ook actief deel kan uitmaken van mijn partij in mijn geliefkoosde stad, maakt mij vereerd en gemotiveerd om er vol tegenaan te gaan, om jouw belangen, jouw woord en jouw stem te behartigen!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is