Toegankelijkheid Begijnhof (interpellatie 21 maart 2016)

Op 21 maart 2016, over deze onderwerpen: Cultuur & erfgoed, Nieuws van de Gemeenteraad
Toegankelijkheid begijnhof Diest

Renaat Rijnders, gemeenteraadslid N-VA: "Als je langs de snelweg E314  Diest nadert zie je zowel komende van Leuven als van Lummen een toeristisch bord met o.a. een afbeelding van het Begijnhof van Diest. Dat is  natuurlijk een uitnodiging om het Begijnhof te bezoeken. Op die borden ziet de bestrating er nog degelijk uit.

Vorige maand is de problematiek van de bestrating van het Begijnhof hier besproken.

Ik zie dat ondertussen de stadsdiensten tussen de kerk en het CC/De Kapel de bestrating hebben aangepakt (boordstenen, herkasseien, dolomiet e.a.) En ze doen dat goed!

• Ik mag veronderstellen dat na dit werk ook de andere straten onder handen worden genomen? Alleen al in de Kerkstraat-Begijnhof tel ik een 50-tal ernstige verzakkingen.

Welk is het werkschema om dit nog voor het toeristisch seizoen te kunnen fatsoeneren, lees; veiliger maken.

• Hoe zit het met de beweegbare paal onder de poort? Hoeveel weken per jaar werkt die eigenlijk? Ik heb die paal al meer in de grond dan boven de grond gezien. Wat loopt hier telkens fout? Wie kan die paal bedienen en hoe?

• Als de straten terug gefatsoeneerd zijn moet men het onnodige verkeer op het Begijnhof absoluut vermijden. Maar hoe zit het met het zwaar verkeer op het Begijnhof en dan denk ik hier aan de vuilnisophalingen. Komen hier de gewone vuilniswagens? Dan is dat heel slecht voor de bestrating.

• Kapotte straatlampen op het begijnhof zouden bij Infrax  een prioriteit moeten krijgen bij vervanging. Kan dat niet afgesproken worden?"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is