Geert Nijs: "Citadel Diest als aantrekkingspool"

Op 7 maart 2018
De Streekkrant, 07.03.2018

Geert Nijs: "Citadel als aantrekkingspool"

bron: De Streekkrant (Diest - Westhoek), 7 maart 2018 (p. 8.)

"Ik droom van de citadel als een aantrekkingspool dankzij het uitbouwen van een mix van bewoning in combinatie met ruimte voor de ontwikkeling van kleine ambachtelijke eenheden en speciaalzaken. Op de citadel zou men net zo goed een talentvol kunstenaar moeten kunnen vinden als een zaak die een unieke fles whisky biedt. Het zou zalig zijn mocht je er op een terras van een drankje kunnen genieten. Die combinatie maakt het ook heerlijk om er te wonen.

De ontwikkeling van de citadel draagt bij tot het uitbouwen van Diest  als de mooiste toeristische stad van Vlaanderen met een waaier van histiorische gebouwen die prachtig zijn gerestaureerd.

De stad zou voor iedereen optimaal toegankelijk moeten zijn dankzij gratis én zelfrijdend openbaar vervoer op elk ogenblik van en naar de stad en naar de deelgemeenten.

Op sportief vlak droom ik van sportfaciliteiten die overal beschikbaar zijn, net zoals groene recreatie. Ik droom van een boost bij het voetbal met promoties tot in eerste klasse, waar Diest dan ook in een nieuw stadion zou kunnen spelen. Last but not least droom ik van meer tolerantie en respect en mensen die elkaar vaak kunnen ontmoeten.

Geert Nijs, gemeenraadslid N-VA, Diest

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is