Een bloemetje voor Fons

Op 7 oktober 2020

Een bloemetje voor Fons Tiels

 

Kleine wijziging in deze editie van 'een bloemetje voor Diest '. Eenmalig vervangen we 'een bloemetje' door 'een kratje'.

 

Voor zijn verdiensten in Diest geven we het dit kwartaal aan: Fons Thiels

 

Samen met zijn broers Karel en Romain was hij jarenlang zaakvoerder van Ijzerwaren Thiels NV in de Statiestraat in Diest. Iedere vakman, hobbyist of knutselaar werd er met raad en daad bijgestaan voor grote en kleine problemen. Altijd in dienst van de klant!

 

Vanaf zijn jeugd groeide zijn belangstelling voor geschiedenis, heemkunde en familiekunde en zo werd hij bestuurder van de Geschied-en Heemkundige Kring Arnoldus IV. Samen stonden zij aan de wieg van tal van terugkerende evenementen in Diest zoals de kaarsverlichting op het Begijnhof en de dag van de Diestse Cruydtkoek. Ook richtten zij in de Engelen Conventstraat het Begijnhuisje in en startten ze er met de kruidentuin en de bollenbakkerij.

 

Zijn grote passie, de geschiedenis van Diest, bracht hem verder ook in het bestuursorgaan van de Vrienden van het Museum en Archief, de Diestse Vereniging voor Familiekunde en de Oost-Brabantse Heemkring. Verenigingen waar hij na de sluiting van zijn zaak met nog meer passie in verder werkt.

 

Bedankt Fons en doe zo verder

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is