Ben Weyts investeert in Diestse scholen

Op 6 november 2021

Ruim 100.00 euro Vlaamse steun voor Diest

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 102.022,68 euro in de Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs KSD Warandeschool in Diest. “Ook kinderen uit het buitengewoon onderwijs bouwen mee aan de toekomst van Vlaanderen. Daarom zijn wij erg gelukkig met de investeringen van Vlaanderen in Diest”, zegt N-VA raadslid Lydia Mertens.

In totaal investeert Vlaanderen deze regeerperiode 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. “Naast nieuwbouw staan er ook heel wat kleinere ingrepen, zoals dringende werken omwille van overmacht gepland, opdat elk kind veilig en comfortabel naar school kan gaan”, vult Weyts aan.

De Diestse school profiteert hier nu dus ook van en kan rekenen op ruim 100.000 euro steun, geld dat ze zullen gebruiken om de sanitaire blok volledig te renoveren.

Vlaanderen renoveert voor 102.000 euro in KSD Warandeschool Diest

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim 7,5 miljoen euro in 12 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. De Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs, KSD Warandeschool Diest, krijgt daar 102.000 euro van om een totaalrenovatie te doen van het sanitaire blok.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan.

KSD Warandeschool

Het is een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen. Minister Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim € 7,5 miljoen in 12 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. Met deze scholenbouwprojecten zullen vele kinderen en jongeren hun schooldagen in gloednieuwe schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

In Diest zal de Vrije basisschool voor Buitengewoon Onderwijs – KSD Warandeschool – er wel bij varen. De school krijgt 102.022,68 euro subsidie voor de totaalrenovatie van het sanitaire blok.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is