Albert Volders nieuw gemeenteraadslid

Op 28 april 2020, over deze onderwerpen: Nieuws van de Gemeenteraad

Albert Volders zal eed afleggen met filmpje aan Demer: “Hét symbool van onze stad”

DIEST: Uit Het Nieuwsblad van zaterdag 25 april 2020 (door Luc Weyens)

Door de coronacrisis kan de gemeenteraad niet op de normale manier en op de vertrouwde plaats vergaderen omdat de raadsleden dan niet de regels van de sociale afstand kunnen respecteren.

Het coronavirus heeft ook het debuut van Albert Volders in de gemeenteraad in de war gestuurd.“Normaal had hij al in maart de eed afgelegd, maar door de coronamaatregelen vond toen al geen traditionele gemeenteraad plaats”, legt N-VA-fractieleider Frederik Boone uit.

“Omdat de gemeenteraad van april ook digitaal verloopt, zal Albert een eed afleggen in de vorm van een filmpje. Voor dit filmpje koos Albert een mooie plek aan de Demer.”

Gesprekken over politiek

Albert is geboren en getogen in Diest en is politie-inspecteur op rust. Precies wegens die job bij de politie maakt hij nu pas zijn debuut in de politiek. “Ik heb altijd in Brussel gewerkt, eerst bij de rijkswacht, later bij de federale politie”, legt Albert uit. “Politiek heeft me wel altijd geboeid. Mijn moeder had vroeger het café Bij de Krol aan de Vervoortplaats in Diest. Het was een zaak met een rijk verleden. Mijn grootmoeder heeft ze ook nog uitgebaat. Het café kreeg heel veel politici over de drempel. Hun gesprekken boeiden me heel erg.”

Voor de opname van het filmpje voor zijn eedaflegging koos Albert heel bewust voor een plaats aan de Demer: “De waterloop is hét symbool van onze stad. Bovendien ben ik een natuurliefhebber en woonde ik vroeger en ook nu nog vlakbij het Webbekomsbroek in het valleigebied van de Demer.”

Albert Volders neemt in de gemeenteraad de plaats in van Geert Nijs, die eind februari om persoonlijke redenen ontslag nam.

Volders wil er meteen invliegen: “Met erg veel enthousiasme kijk ik uit naar de eerste ‘echte’ gemeenteraad als de coronamaatregelen achter de rug zullen zijn. Intussen ben ik ruim een jaar ondervoorzitter van de N-VA-afdeling Diest en kon de gemeenteraden en de besluitvorming van dichtbij volgen.”

Volgens N-VA is Albert met zijn loopbaan bij de politie de geknipte man om N-VA in de politieraad van de zone DSZ-Demerdal te vertegenwoordigen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is