Parkeerbedrijf controleert voortaan ook in blauwe zone

Op 30 april 2014

De politie heeft de mankracht niet om voldoende controles uit te voeren in blauwe zones", legt burgemeester Jan Laurys (DDS) de beslissing uit. "Met de maatregel willen we bovendien voorkomen dat bepaalde bestuurders te lang op dezelfde parkeerplaats blijven staan en hierdoor de parkeerrotatie in de stad belemmeren." Toch is Open VLD niet voor de maatregel te vinden. "De stad geeft te veel macht aan Vinci Park", vindt voorzitter Christophe De Graef. "Er zullen in de toekomst ook veel meer controles gebeuren. Personen die hun familie bezoeken in een blauwe zone en hun parkeerschijf vergeten, moeten een boete van 25 euro betalen. Het controleren van overtredingen in de blauwe zone moet een taak van de politie blijven. De stad geeft Vinci Park bovendien een toelage van 10.000 euro. Dat vinden we overbodig."

N-VA reageert rustiger. "Door de maatregel kan de politie de focus leggen op het bestrijden van criminaliteit en drugs", zegt Jeroen Overmeer. "We zijn dus niet tegen de controles. Al vinden wij de extra vergoeding van 10.000 euro ook niet nodig."

Burgemeester Laurys zegt dat die extra vergoeding betaald wordt omdat er ook een extra inspanning gevraagd wordt aan Vinci park. "Ze zullen hiervoor uiteindelijk meer personeel moeten inschakelen", zegt hij.

Open Vld pleitte voor een wijziging van de uren voor betalend parkeren. "We stellen voor om betalend parkeren in te voeren van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur voor in plaats van 9 tot 19 uur, zodat de mensen nog snel een boodschap kunnen doen voor en na hun werk en 's middags onbezorgd iets kunnen eten", klinkt het. Laurys noemt dit een populistisch voorstel. "Een uurtje minder 's middags zal het verschil niet uitmaken." (KBB)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is