N-VA Diest ziet inspanningen voor Begijnhofkerk beloond

Op 2 mei 2011

Vanmiddag maakte Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois bekend dat hij nog dit jaar maar liefst 2 miljoen euro vrijmaakt voor de dringende restauratie van de Sint-Catharinakerk in het Begijnhof in Diest, door UNESCO erkend als werelderfgoed.

N-VA Diest is ongelooflijk blij dat ze haar inspanningen voor de restauratie van de Begijnhofkerk nu beloond ziet en op die manier iets heel positiefs heeft kunnen doen voor alle Diestenaren. Met deze beslissing van minister Bourgeois kan de restauratie van de kerk nog dit jaar van start gaan.

OCMW-raadslid Frederik Boone (DDS-N-VA): “Wij zijn enorm gelukkig met deze beslissing van minister Bourgeois, want de restauratiewerken zijn heel dringend nodig. Zoals de Begijnhofkerk er nu bij staat, dat doet elke Diestenaar pijn in het hart.

Het belangrijkste probleem van deze kerk is de moerassige ondergrond waarop ze gebouwd is. De zijmuren van de kerk zakken elk jaar een paar tientallen centimeters weg. Een van die muren moest ondertussen gestut worden om verdere schade te voorkomen.

Voorzitter N-VA Diest Jeroen Overmeer: “Ikzelf en mijn afdelingsbestuur hebben de voorbije maanden daarom alles in het werk gesteld om onze minister te overtuigen om op zoek te gaan naar extra geld hiervoor. Wij zijn Geert Bourgeois dan ook heel erg dankbaar voor zijn steun. Ook de mensen van de werkgroep Erfgoed in Diest, die mee geijverd hebben voor de restauratie, verdienen een pluim.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is