Jeroen Overmeer stopt met lokale politiek

Op 15 september 2015

De verhuis van Overmeer naar Genk staat gepland voor begin 2016. Tegen dan moet er iemand gevonden worden binnen de partij die de plaats van Jeroen Overmeer in de gemeenteraad zal overnemen. "Begin 2016 verhuis ik met mijn partner mee naar Genk. Als je niet meer in een gemeente woont, mag je er ook niet meer aan politiek doen. Ik vind het zelf spijtig", zegt Overmeer. "Door de jaren heen hebben we met N-VA Diest mooie resultaten behaald, vooral tijdens de verkiezingen van 2012, waarbij we bijna de meerderheid van DDS en sp.a-Groen konden doorbreken. Onze partij haalde zeven zetels. Ik heb erg veel energie gestoken in de partij."

Nog wel kabinetschef

Toch stopt Overmeer niet helemaal met politiek. "Ik werk nog steeds als kabinetschef voor minister-president Geert Bourgeois in Brussel en ik wil nog steeds achter de schermen helpen bij de N-VA van Diest", zegt hij. "Ik zal trouwens nog wel regelmatig in Diest komen. Ik blijf nog steeds voorzitter van de tennisclub KTC Diest. Of ik ook in Genk aan gemeentepolitiek zal doen, wil ik nog even afwachten. Ik heb ook nog helemaal niet met die mensen gepraat. Dus ik kan daar nog niets over zeggen."

Allicht zal huidig voorzitter van N-VA Diest Andy Snoeckx de plaats van Overmeer innemen bij de gemeenteraad. "Het is nog niet helemaal zeker en de afdeling bepaalt wie mij zal opvolgen, maar als we gaan kijken naar het aantal voorkeursstemmen, komt Andy wel als eerste in aanmerking." (SDB)

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-diest/jeroen-overmeer-stopt-met-lokal...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is