Gemeenteraad - 17 juni 2013

Op 17 juni 2013

Schotlandstraat omvormen tot woonerf 

Interpellatie door Renaat

Is het mogelijk om, omwille van de verkeersveiligheid, de Schotlandstraat om te vormen tot woonerf?

Helaas werd er op het voorstel niet ingegaan. De burgemeester gaf de indruk dat kinderen op straat mogen spelen. Echter, dat laatste is alleen van toepassing in een woonerf , in speelstraten (vb. tijdens een vakantieperiode) en op stoepen als men het verkeer niet hindert.

Woonerf in Schotlandstraat?

(Voor de volledige interpellatie, zie bijlage)

Discussie over het terrassenreglement

Met Jeroen Overmeer

Bij de discussie over het subsidiereglement bij het inrichten van de terrassen door de horeca-uitbaters op de Grote Markt te Diest ontspon zich een stevige discussie tussen Christophe De Graef (Open VLD) en Jeroen Overmeer (N-VA) enerzijds en de burgemeester Jan Laurys (DDS) anderzijds .

Christophe De Graef klaagde de discriminatie aan tussen een horeca-uitbater op de Grote Markt en een horeca-uitbater elders in Diest. Deze laatste kan geen subsidie krijgen bij het inrichten van een terras.

Zowel N-VA als Open VLD  vroegen nogmaals de intrekking van het huidige terrasreglement dat alle horeca-uitbaters op de Grote Markt verplicht  tot heel zware investeringen ten laatste op 31/12/2012 !!!

N-VA Diest is niet tegen een bepaald soort van eenvormigheid (stoelen,luifels,parasols….) maar dan wel op het moment dat de horeca-uitbater beslist van alles te vernieuwen en niet wat men nu eist nl. onmiddellijke uitvoering.

Vraag kerkfabrieken

Door Geert Nijs

Tijdens de bespreking van de goedkeuring van de rekeningen van de kerkfabrieken (parochiekerken), in Diest zijn er dat negen, vroeg ons gemeenteraadslid Geert Nijs naar de toekomstvisie voor al deze kerken.

Blijkbaar is er nog geen enkele knoop doorgehakt (ook niet door het bisdom). Wel staat nu al  vast dat de Sint-Sulpitiuskerk (Grote Markt Diest) en de Sint-Hubertuskerk (Schaffen) de hoofdkerken zullen zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is