Elektrische installaties Diestse stadspatrimonium: negatieve keuringsverslagen (interpellatie 25 april 2016)

Op 25 april 2016, over deze onderwerpen: Nieuws van de Gemeenteraad
Openbare gebouwen niet in orde met keuring elektriciteit.

Interpellatie van de heer Mario Kemps, gemeenteraadlid N-VA - Gemeenteraad Diest van 25 april 2016

Toelichting
Na inzage van de elektrische keuringsverslagen kwam ik tot de vaststelling dat een groot deel van de elektrische installaties een negatief advies kreeg van het controleorgaan BTV . Zorgwekkend zijn de installaties van het gebouw voor de naschoolse kinderopvang in de Grauwzusterstraat, den Drossaard op de Warande, de muziekacademie, de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst en het oude gedeelte van het stadhuis. Nog vele andere gebouwen voldoen niet aan de huidige reglementering.

Mijn bezorgdheid gaat naar het welzijn en de veiligheid van vele kinderen, bezoekers en het eigen personeel. Wanneer een handelaar een zaak wil starten mag hij, na een negatief advies van een keuringsinstantie, zijn zaak niet eens openen. Het stadsbestuur legt echter zo een negatief advies naast zich neer terwijl zij toch een voorbeeldfunctie zouden moeten hebben. Zij brengt hier de veiligheid van vele mensen en vooral, bij de naschoolse kinderopvang, dat van kinderen in gevaar.

Graag ontving ik een antwoord op volgende vragen:

• Is het bestuur van deze negatieve keuringsverslagen op de hoogte?
• Indien nee; hoe komt het dat het bestuur niets weet van deze negatieve verslagen?
• Indien ja; op welke termijn gaat hier iets mee gebeuren en werden er al acties ondernomen om de mankementen te verhelpen, zodoende dat het stadsbestuur gunstige keuringsverslagen kan voorleggen?

Openbare gebouwen niet in orde met keuring elektriciteit.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is