Shoppingcenter Beringen: N-VA Diest roept sp.a op om consequent te zijn

Op 31 mei 2012

N-VA Diest roept sp.a-schepen van Middenstand Murat Celik op om bij zijn partijgenote en Vlaams minister Ingrid Lieten aan te dringen om een consequente houding aan te nemen ten aanzien van grote shoppingcenters in Vlaanderen. N-VA Diest roept schepen Celik op om zijn partijgenote terug te fluiten en ervoor te zorgen dat de Diestse middenstand niet in gevaar gebracht wordt door de komst van het grote shoppingcenter BE-Mine in Beringen.

 N-VA-lijsttrekker in Diest Jeroen Overmeer: “Ik stel met verbijstering vast hoe hevig Vlaams minister Lieten al maanden zit te lobbyen voor een gigantisch groot winkelcomplex van maar liefst 28.000 vierkante meter in Beringen. Via de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) sponsort Lieten “BE-Mine” met maar liefst 15 miljoen euro! Diezelfde sp.a van Lieten protesteert nu zo hevig tegen een soortgelijk project, Uplace in Machelen.”

 Uplace zou er komen in Machelen vlakbij een grootstad als Brussel en pal midden in de Vlaamse ruit (Gent-Antwerpen-Brussel-Leuven). In een klein stadje als Beringen daarentegen, met alleen maar kleine stadjes en gemeenten in de buurt, is zo’n megalomaan winkelcomplex totaal onverantwoord. Als het voor de sp.a al niet wenselijk is nabij Brussel, dan zeker niet in Beringen! Voor de Diestse middenstand is BE-Mine in Beringen een groot gevaar. Ik roep de sp.a-schepen van Middenstand Murat Celik dan ook op om dit project een krachtig halt toe te roepen!

 N-VA Diest is van oordeel dat de stad Diest zelf tegelijk veel meer moet investeren in de eigen middenstand.

Jeroen Overmeer: “Een defensieve houding ten aanzien van toekomstige concurrentie in Beringen volstaat niet. We moeten zelf als stad Diest ook onze verantwoordelijkheid nemen en zelf een proactief en ambitieus beleid voeren: de middenstanders zo veel mogelijk helpen om een florerende zaak te runnen, startende ondernemers maximaal begeleiden en tegelijk nog meer bezoekers met een klantvriendelijk parkeerbeleid naar het stadscentrum lokken. Als het van de N-VA afhangt, zal het volgende stadsbestuur daar een topprioriteit van maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is