Parking Verversgracht is grote modderpoel

Op 5 maart 2015

Michel Berghmans parkeert de laatste tijd vaak op de parking van de Verversgracht. Zijn vader is opgenomen in het ziekenhuis en Michel probeert hem regelmatig te bezoeken. "Je hebt rubberlaarzen nodig om heelhuids aan het ziekenhuis te geraken", zegt Michel. "Overal zijn er putten en plassen. Als het geregend heeft verandert de parking in één grote modderpoel."

Betalen

De parking Verversgracht is een betalende parking. Je betaalt een halve euro om er een uur te parkeren. "Ik wil gerust betalen om me te parkeren op een officiële parking van de stad, maar dan verwacht ik er ook iets voor terug", zegt Michel gepikeerd. "Van zodra je parkeerbonnetje een minuut vervallen is, staan de parkeerwachters al klaar om je een boete te geven. Er moet een echte oplossing komen."

Voorlopige oplossing

"Die komt er ook, maar dat zal niet van vandaag op morgen zijn", zegt de burgemeester, die ook bevoegd is voor mobiliteit. "Vroeger hebben we de oude brandweerkazerne en de stadsmagazijnen aan de Verversgracht neergegooid om er een voorlopige parking van te maken. Een voorlopige oplossing, waarvan we weten dat hij niet ideaal is", licht hij toe. "We begrijpen de verzuchtingen van de inwoners", zegt de burgemeester. "Maar nu investeren in een parking zijn onnodige kosten, want binnen twee jaar wordt de Verversgracht omgetoverd tot woonwijk mét een ondergrondse parking." De burgemeester zit volgende week wel samen met het schepencollege om te bekijken wanneer de gaten opnieuw gevuld kunnen worden. (SDB)

Parking Verversgracht

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is