Gemeenteraad - 21 oktober 2013

Op 21 oktober 2013

Bestemming historische site Citadel Diest

Interpellatie door Jeroen

Jeroen licht uitgebreid de visie van de N-VA op de Citadel site toe en reikt hierbij de hand uit naar het stadsbestuur om de komende jaren zo constructief mogelijk samen te werken rond de herbestemming van de Citadel.

citadel

(Voor de volledige interpellatie, zie bijlage)

Limburg.net 

 Interpellatie door Renaat

Limburg.net staat in voor het ophalen en verwerken van het huisvuil en het uitbaten van het recyclagepark. Met een huisvuilbelasting van €50 moet de Diestenaar ook nog inleveren op het aantal gratis vuilniszakken.

De huisvuilbelasting van €50 vanaf 2014 geïnd zal worden door Limburg.Net doet denken aan de gemeentebelasting die verstopt zit in de factuur van de Watergroep, nl. deze voor het gebruik maken van de riolering.

Krijg je voor die nieuwe huisvuilbelasting een beloning? Nee! Integendeel, gezinnen met kinderen, met pasgeborenen en mensen met een medisch attest krijgen allemaal minder vuilniszakken. Niet bepaald sociaal te noemen.

(Voor de volledige interpellatie, zie bijlage)

 Cambio autodelen

 Tussenkomst van Frederik

De stad Diest heeft twee auto’s van Cambio autodelen ter beschikking gesteld, maar het succes is heel beperkt. Bovendien moet Diest ieder jaar financieel heel wat tussenkomen.

N-VA kan alleen akkoord gaan met de verlenging van dit proefproject voor 1 jaar en niet voor 3 jaar zoals de meerdeheid wil.

 Mondelinge vragen door Lydia

  1. Vraag om op het Begijnhof  te zorgen voor betere verlichting als mensen naar het cultureel centrum willen. Met de restauratiewerken is het er ’s avonds heel moeilijk om veilig de weg te vinden.
  2. Vraag om op de website van Den Amer (cultureel centrum) ook de activiteiten te plaatsen van de verenigingen die Den Amer hebben afgehuurd (indien de verenigingen dit wensen)

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is