Bart De Wever op bezoek bij Britse premier David Cameron

Op 8 april 2011

In maart 2011 werd Bart De Wever ontvangen door de Britse premier David Cameron. In Downing Street 10, de bekendste voordeur ter wereld. Jeroen Overmeer, woordvoerder van Bart De Wever en voorzitter van N-VA Diest had het geluk mee uitgenodigd te zijn, net als Jan Jambon en Liesbeth Homans, N-VA-fractieleiders in Kamer en Senaat.

Wist u dat de Britse conservatieven van David Cameron vorig jaar een coalitie hebben moeten sluiten met de liberaal-democraten? En dat ze dat in Groot-Brittannië verschrikkelijk moeilijk vonden? Maar liefst 9 dagenhebben ze moeten onderhandelen. “It was horrible”,vonden ze.
Daar kunnen wij in dit land alleen maar jaloers op zijn. Toen de Engelse gesprekspartners hoorden dat wij in België met minstens 5 en eventueel zelfs 7 partijen moeten onderhandelen, waarvan sommige met totaal tegengestelde programma’s, konden ze hun oren niet geloven. Zo kun je toch geen land besturen, zeiden ze.

In België volstaat het niet, zoals in Groot-Brittannië, om de verkiezingen te winnen om je programma nadien ook te mogen uitvoeren. Sommigen  verwijten de N-VA zelfs dat ze te veel probeert haar eigen programmauit te voeren. Stel je voor, een partij die de kiezers niet wil verraden! Dat zijn ze hier in België niet gewoon. Intussen blijven we ter plaatse trappelen. Dat baart zorgen. Als we dit land niet snel grondig hervormen, gaan we onze welvaart verder verliezen. Dat willen wij met de N-VA te allen prijze vermijden!
Uw steun is voor ons van cruciaal belang.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is